Hoofdgerecht
2 personen
30 min. bereiden

Truffelaardappel met gebakken schol

Truffelaardappel met gebakken schol

delicieus
Ingrediënten: 
  • 1 bloemkool
  • groene asperges
  • truffelaardappel
  • 200gram scholfilet
  • 250ml melk
  • roomboter
  • patentbloem
Bereiden: 
Was de truffelaardappel en kook ze in 10 minuten gaar. Zet een pan op met melk en voeg er zout aan toe. Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook ze daarna gaar in de pan met melk. Snij de groene asperges en kook ze in een pannetje met een klein laagje water, boter en wat peper en zout.  Giet de bloemkool af en bewaar een klein beetje melk en maak het fijn met een staafmixer.

Snij de randjes van de schol, strooi wat peper en zout aan beide kanten en haal ze door de bloem. Bak de schol aan beide kanten voor 2 minuten en het gerecht is klaar.

Nu nog alleen opdienen en je kan aan tafel.

Eet smakelijk! 

 

Zeeuwse Kost aflevering 11 truffelaardappel met gebakken schol