Hoofdgerecht
4 personen
20 min. bereiden

Gegratineerde eieren

Gegratineerde eieren

feestelijk en vol vitamine en mineralen
Ingrediënten: 
  • 8 eieren
  • 300 gram verse spinazie
  • 40 gram boter + een beetje extra om in te vetten
  • 2 witte verse boterhammen 

  • 1/4 liter slagroom
  • 100 gram oude kaas
  • 
zout
  • peper
Bereiden: 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul een pan met koud water en leg de eieren in de pan. Zet de pan op het vuur en kook de eieren hard in ongeveer 7 minuten. Snijd ondertussen de korsten van het brood en de boterham in kleine blokjes. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een koekenpan en roerbak de spinazie. Laat het vocht van de spinazie verdampen. Breng op smaak met peper en zout en voeg al roerend de slagroom toe. Vet een ovenschaal in. Pel de eieren en snijd ze door de helft. Leg de eieren met de eidooiers naar boven en schenk de spinaziesaus erover. Verdeel de spinazie goed over de eieren. Strooi de broodblokjes over de spinazie en rasp de kaas erover. Plaats de schaal in de oven en bak het geheel in ongeveer 15 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Zeeuwse Kost #16: gegratineerde eieren met spinazie