Hoofdgerecht
2 personen
30 min. bereiden

Maaltijdsalade met biefstukreepjes

Maaltijdsalade met biefstukreepjes

kleurrijk en lekker
Ingrediënten: 
  • Spinazie
  • Chioggia biet
  • Walnoten
  • Peer
  • Trostomaten
  • Blauwe kaas
  • Natuurazijn
  • 2 eetlepels witte basterd suiker
  • Water
  • Bos ui
  • Biefstuk
  • Sinaasappel
  • Gember
  • Rode peper
  • Knoflook
  • Spelt brood
  • Zonnebloemolie
Bereiden: 

Pluk en was de spinazie. Doe wat water in een pan met 2 eetlepels witte basterd suiker en azijn, laat dit koken tot dat de suiker is opgelost.Schil en snij de chioggia biet in dunne plakjes en voeg ze toe aan de afgekoelde zoet-zuur. Snij de peer, tomaatjes en de bosui fijn. Grill de biefstuk aan beide kanten 2-3minuten en wikkel het in aluminium en laat het vlees even rusten voor ongeveer 10 minuten.

Voor de dressing:

Schil en snij de gember, snij de knoflook, rasp en pers de sinaasappel en snij de peper fijn. Nu kan alles samen gevoegd worden met een klein beetje zonnebloemolie en peper. Even met de staafmixer er doorheen en de dressing is af. Haal de vlees uit de aluminiumfolie en snij het in plakjes.Nog wat zout en peper erbij en het is klaar.

Nu nog even opdienen en je kan aan tafel.

Eet smakelijk.

Zeeuwse Kost aflevering 10 Maaltijdsalade met biefstukreepjes