Hoofdgerecht
2 personen
35 min. bereiden

Mosselen op traditionele wijze bereid

Mosselen op traditionele wijze bereid

Lekker en simpel
Ingrediënten: 
  • Mayonaise
  • Creme Fraiche (125 ml)
  • Bieslook
  • Citroen
  • 2 kilo mosselen (1 kilo p.p.)
  • Mosselgroente
  • Droge witte wijn
  • Brood
Bereiden: 

Saus

Doe twee eetlepels mayonaise en 1 eetlepel creme fraiche in een kom.
Snij de bieslook en de knoflook fijn en voeg deze aan de kom toe.
Pers wat citroensap er over.
Wat zout en peper erbij en roeren dit door elkaar tot de saus glad is.

Mosselen

Was de mosselen in koud water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dicht gaan.
De mosselgroenten gaan als eerste in de pan.
De mosselen er bovenop.
Een flinke scheut droge witte wijn erbij.
Wat peper erover en dan kan de deksel erop.

Als je ziet dat de mosselen koken, dan zijn ze gaar.

Serveer de mosselen met wat dikke plakken brood en de knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Zeeuwse Kost #3