Voorgerecht
4 personen
35 min. bereiden

Paprika tomaten bruschetta

Paprika tomaten bruschetta

Eenvoudig maar ontzettend lekker!
Ingrediënten: 
  • 4 geroosterde paprika’s
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram pistachenoten (gepeld en ongezouten)
  • 1 handje rucola
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 vleestomaat
  • 1 fles Zeeuwse wijn of droge witte wijn
  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook
Bereiden: 
Leg de paprika’s in een braadslede of ovenschaal en rooster de paprika’s in de oven in 15/20 minuten op 200 graden. Snij de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snij de tomaat in kleine stukjes. Leg de stukjes tomaat in een schaal. Hak de pistachenoten en snij de olijven fijn en voeg ze bij de tomaat. Haal de paprika’s uit de oven en leg ze in een ruime schaal en dek al met vershoudfolie. Laat ze ongeveer 10 minuten stomen. Ontvel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s vervolgens in kleine blokjes en voeg ze bij het tomaat mengsel Schenk een scheutje olijfolie erover en maal wat peper en zout. Roer goed door elkaar. Snij het stokbrood in plakjes, ontvel de knoflook en wrijf hiermee de plakken stokbrood in. Besprenkel het brood met olijfolie en peper en zout en gril ze aan beide kanten goudbruin. Leg de stukjes brood op een bord en schep de salsa op de stukjes brood. Leg er nog een beetje rucola op geniet van deze heerlijke salsa met een glaasje witte wijn!

Zeeuwse Kost aflevering 34 paprika bruschetta