Hoofdgerecht
4 personen
25 min. bereiden

Pompoen curry

Pompoen curry

Heerlijk herfstig!
Ingrediënten: 
  • • 500 gram Hollandse garnalen
  • • 1 (kleine) flespompoen
  • • 400 gram (1 blik) kokosmelk
  • • 1 grote zoete aardappel
  • • 100 ml water
  • • 2 uien gepeld en gesnipperd
  • • 1 klein blikje tomatenpuree
  • • 3 tenen knoflook
  • • 2 cm gember
  • • 1 bos koriander
  • • zilvervliesrijst
  • • 5 kardemompeulen
  • • 1 kaneelstokje
  • • 4 el olie
  • • zout
  • Voor de curry pasta:
  • • 7 rode gedroogde chilipepertjes
  • • 1 sjalotje
  • • 1 el zeer fijngehakte citroengras
  • • 10 kleine of 5 grote knoflookteentjes
  • • 2 el fijngesneden gember
  • • 1 tl gemalen witte peper
  • • 2 tl kerriepoeder
  • • 1 tl gemalen komijn
  • • 2 tl gemalen koriander
  • • 1 tl kaneel
  • • 3 ansjovisjes (uit blik)
  • • 1 tl kurkuma
Bereiden: 
Begin eerst met de bereiding van de curry pasta. Snijd hiervoor de sjalotjes, het citroengras en de gember in fijne stukken. Pel de knoflook en doe alle ingrediënten samen met de kruiden, de ansjovis en de chilipepertjes in de blender. Leng eventueel aan met olijfolie voor een fijne structuur. Vul vervolgens een pan met water en zet deze op het vuur. Voeg het kaneelstokje en de kardemom peulen toe. Zodra het water kookt voeg je de rijst toe. Deze kook je in ongeveer 8 minuten gaar en giet je af in een zeef. Laat de rijst in de zeef droog stomen. Snijd ondertussen de ui in stukjes en de gember en knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en de fles pompoen en snij in kleine blokjes. Fruit de ui, de knoflook en de gember aan in een pan en voeg naar smaak de curry pasta en de tomatenpuree toe. Voeg vervolgens het water en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de pompoen en de zoete aardappel toe en laat het in ongeveer 15 minuten gaar worden. Verwijder het kaneelstokje en de kardemompeulen uit de rijst en schep de rijst en de curry op het bord. Leg de garnalen over het gerecht snijd ten slotte nog wat koriander fijn en strooi deze eroverheen. Eet smakelijk! Tip: de overgebleven curry pasta kan in de diepvriezer 3 maanden worden bewaard. Zorg ervoor dat de verpakking goed wordt afgesloten om te voorkomen dat alles naar de curry gaat ruiken.

Zeeuwse Kost S2/5 pompoen curry