Hoofdgerecht
4 personen
25 min. bereiden

Salade met biefstuk

Salade met biefstuk

Licht en lekker
Ingrediënten: 
  • • 500 gram biefstuk
  • • 1 rode ui
  • • 1 tomaat
  • • 1/3 komkommer
  • • 2 teentjes knoflook
  • • 1/2 bosje verse koriander
  • • 100 gram verse spinazie
  • • 100 gram rucola
  • • sap van 1 limoen
  • • oliijfolie
  • • enkele blaadjes munt
  • • enkele blaadjes basilicum
Bereiden: 
Snijd de biefstuk in plakken van ongeveer 5 cm dik. Gril vervolgens de biefstuk tot de gewenste garing in een grilpan. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat even rusten. Snijd de komkommer in de lengte door in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine stukjes. Snijd de tomaat in partjes en de ui in ringen. Leg de komkommer stukjes, tomaten partjes en de ui ringen in aparte schaaltjes. Hak de knoflook en koriander fijn en doe ze samen met het sap van de limoen en een scheutje olijfolie in een schaaltje en roer de dressing goed door. Haal het vlees uit de aluminiumfolie en snijd vervolgens het vlees in dunne plakjes. Leg de verse spinazie op het bord gevolgd door de partjes tomaten, rucola, komkommer, ui en de plakjes biefstuk. Lepel de dressing over de salade en voeg nog enkele blaadjes basilicum en munt toe. Eet smakelijk!

Zeeuwse Kost #17: salade met biefstuk