Voorgerecht
3 personen
15 min. bereiden

Spruitjes soep

Spruitjes soep

Boordevol vitamine
Ingrediënten: 
  • • 500 gram spruitjes
  • • 50 gram roomboter
  • • 1 ui
  • • 1 liter blancheervocht van de spruitjes
  • • 3 dl room
  • • 1 eetlepel dijon mosterd
  • • 1eetlepel dragonmosterd
  • • zout
  • • peper
Bereiden: 
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Blancheer de spruitjes zodra het water kookt. Smelt een klontje boter in een pan. Snipper een uitje en fruit deze aan. Schep de spruitjes uit het water met een schuimspaan en voeg ze toe aan de ui tot de spruitjes beetgaar zijn. Schenk het kookvocht van de spruitjes toe samen met de room. Breng het geheel aan de kook. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa. Breng de soep op smaak met de mosterd, dragon en peper en zout. Schenk de soep in een kom op een diep bord en maak af met een paar blaadjes van een spruitje. Maal er nog wat verse peper over. Eet smakelijk!

Zeeuwse Kost seizoen 2 aflevering 10