Hoofdgerecht
3 personen
40 min. bereiden

BBQ - tafelgrill

BBQ - tafelgrill

Zomers genieten
Ingrediënten: 
  • Voor het rundvlees:
  • 100 ml olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel verse zwarte peper
  • 500 gram cote de boeuff
  • Voor de pofaardappel:
  • aardappel (Bintje, Bildstar en Doré zijn wel de bekendste rassen) met een gewicht van 150 tot 200 gram per stuk 5 x
  • Aluminiumfolie
  • 200 Gr Zeeuws spek
  • 100 Gr crème fraiche
  • 50 gram doperwten
  • 1 rode paprika
  • Zout/ peper
  • 2 teen knoflook
  • Voor de koolsalade:
  • Witte kool - 150 gram
  • Wortel - ½
  • Appel - 1
  • Gemengde noten - 60 gram
  • Rozijnen - 80 gram
  • Verse bieslook - 14 steeltjes (of gedroogde bieslook)
  • Yoghurt - 3 eetlepels
  • Mayonaise - 2 eetlepels
  • Peper
Bereiden: 
Voor de marinade / rundvlees: haal de blaadjes rozemarijn van het takje en doe deze in een hoge beker waar in je later kunt pureren. pel de knoflook en doe de teentjes in de beker bij de rozemarijn. schenk de olijfolie erbij en voeg een flinke snuf zout en peper toe. pureer het geheel tot een gladde massa. schenk de marinade over het vlees en masseer het even goed in. Dek af met aluminiumfolie en zet weg in de koelkast voor minimaal een uur. Leg het vlees daarna op de grill en bak aan weerszijde. Haal het vlees van de grill en laat het even rusten op een snijplank. Snij het daarna in dunne plakken en maak het bord op met de pof aardappel en de frisse koolsalade. Voor de pof aardappel: - Boen de aardappel goed schoon onder stromend water. Kook de aardappelen eventueel voor. - Snij het stuk Zeeuwse spek in blokjes en doe de blokjes in een schaaltje. Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij de spekjes. Voeg de doperwten toe. Snij de teentjes knoflook fijn en doe deze erbij in het schaaltje. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng nu alles met de crème fraiche goed door elkaar. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op de grill. Haal de aardappelen na ongeveer 20 minuten van de grill, snij doormidden en vul met het mengsel. Voor de koolsalade: Was de kool en wortel Snij de kool in reepjes en rasp de wortel Snij de appel in kleine blokjes Snij de bieslook fijn Doe de kool samen met de wortel en de appel in een grote schaal. Voeg de noten en de rozijnen toe samen met de mayonaise en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste de bieslook toe.

Zeeuwse Kost aflevering 40 BBQ