Hoofdgerecht
4 personen
60 min. bereiden

Erwtensoep

Erwtensoep

ouderwets lekker
Ingredi├źnten: 
  • 4 l water
  • 6 varkensribbentjes
  • 500gr varkensschenkel
  • 200gr gerookte spek
  • ┬╝ bos tijm
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 kilo spliterwten
  • 400gr prei
  • 400 gr knolselderij
  • 300gr wortel
  • 200gr bleekselderij
  • 3 uien
  • peper en zout
Bereiden: 
Vul de pan met water en breng het aan de kook samen met de varkensribben, varkensschenkel, spek, knoflook en tijm. Schil de wortel en de knolselderij en snij deze in kleine blokjes, doe dit vervolgens ook met de bleekselderij, ui en prei en was de groente. Schuim de soep af zodra deze kookt en verwijder ook de tijm en knoflook. Was de spliterwten en voeg deze toe aan de soep en laat het geheel 2 uur garen. Haal het vlees uit de pan en pluk het in kleine stukjes. Na anderhalf uur snij je de rookworst in kleine plakjes en voeg je deze samen met de groente in de pan. Wanneer het 2 uur heeft gegaard kun je heerlijk genieten van deze erwtensoep. Eet smakelijk!

Zeeuwse Kost aflevering 20 Erwtensoep