Hoofdgerecht
1 persoon
35 min. bereiden

Gegrilde entrecote met gebakken knolselderij

Gegrilde entrecote met gebakken knolselderij

eenvoudig en stoer
Ingrediënten: 
  • ½ knolselderij
  • 1 mais
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eieren
  • knoflook
  • half bosje koriander
  • cornflakes
  • halve rode peper
  • 2 theelepels. paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • scheut olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel karpertjes
  • entrecote
  • rode wijnazijn
  • 1 Donker Zeeuws biertje (Halve Maan)
Bereiden: 
Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet die voor 15min in de oven op 220 graden.

Maak de knolselderij schoon en snij deze in dikke frieten, even blancheren en dan goed laten uitlekken in een bolzeef of vergiet.

Maak vervolgens de maïs schoon en kook het 10min in het zelfde water als de knolselderij.

Haal de paprika’s uit de oven en leg ze samen in een kom. Dek de kom af met huishoudfolie.

Klop de eieren los en verkruimel de cornflakes.

Haal de maïs uit het water en laat hem even afkoelen.

Strooi wat knoflookpoeder, peper, zout en paprikapoeder over de knolselderij en meng het door elkaar.

Pel de paprika en snij deze in plokjes, snipper de sjalotjes, snij de rode peper en de koriander fijn en voeg ze allemaal samen in een kom.

Voeg wat karpertjes, peper/zout, rode wijnazijn en olijfolie toe en meng het door elkaar.

Giet de opgeklopte eieren over de knolselderij en haal ze een voor een door de verkruimelde cornflakes en bak ze goudbruin in een pan met olie.

Strooi wat peper en zout over de entrecote en gril deze vervolgens aan beide kanten.

Wikkel het vlees nog even in aluminiumfolie zodat het vlees nog even door kan garen en rusten.

 

Nu is alles klaar en kan je het opdienen samen met het Zeeuws Biertje.

 

Eet smakelijk!

Zeeuwse Kost aflevering 14 gegrilde entrecote met gebakken knolselderij