Hoofdgerecht
2 personen
35 min. bereiden

Pompoensoep

Pompoensoep

Heerlijk en simpel
Ingredi├źnten: 
  • 1 Pompoen
  • 1 ui
  • vers stukje gember (1cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • ┬Ż rode peper
  • scheutje droge witte wijn
  • paar stukjes koriander
  • Hollandse garnalen
  • 200ml room
  • zeewier stokbrood.
Bereiden: 

Maak de pompoen schoon. Snij de bovenkant en de onderkant van de pompoen eraf. Zo kan hij niet wegrollen als je gaat schillen. Schil de pompoen, snij hem vervolgens open en haal de pitten eruit met een lepel. Snij de pompoen in grove blokjes, snij de ui, schil en snij de gember, snij de knoflook en snij de peper fijn Doe wat olie in de pan. Bak de ui, knoflook en pompoen vervolgens kan de gember en rode peper erbij. Als laatst voeg je een scheutje witte wijn erbij en wat water.

Laat dit even koken tot dat alles gaar is. Doe de zeewier stokbrood in de oven voor ongeveer 10min op 180 graden. Wanneer de soep bijna klaar is blender je het glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.

Nu is alles klaar en kan je aan tafel.

Eet smakelijk!!!

Zeeuwse Kost aflevering 08 Pompoensoep