Hoofdgerecht
3 personen
60 min. bereiden

Rode kool salade met draadjesvlees

Rode kool salade met draadjesvlees

Winters met een knipoog naar de lente
Ingrediënten: 
  • ∙ 500 gram rode kool
  • ∙ 3 eetlepels karwijzaad
  • ∙ 75 gram honing
  • ∙ 20 gram rozijnen
  • ∙ 1 appel, Granny Smith
  • ∙ 1 kilo rundersukade
  • ∙ 3 uien
  • ∙ 4 teentjes knoflook
  • ∙ 4 blaadjes laurier
  • ∙ 4 takjes tijm
  • ∙ 4 kruidnagels
  • ∙ 5 dl rode wijn
  • ∙ 1 liter kalfsfond
  • ∙ 2 plakken ontbijtkoek
  • ∙ 3 eetlepels olijfolie
  • ∙ 50 gram roomboter
  • ∙ rasp van limoen en sinaasappel
  • ∙ peper
  • ∙ zout
Bereiden: 
Verwijder het uiteinde en de buitenste bladeren van de rode kool en snijd deze in kleine reepjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan, voeg de rode kool toe, samen met de karwijzaad, en roerbak totdat de rode kool zacht wordt. Schep de kool vervolgens in een kom en voeg de rasp van de limoen en sinaasappel toe. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg toe aan de kool samen met de rozijnen en de honing. Snijd het vlees in plakken van 5 cm en besprenkel met peper en zout. Bak het vlees aan beide kanten bruin in een pan met olijfolie en roomboter. Snijd de uien en knoflook in grove stukken en voeg toe aan het vlees. Blus het geheel af met de rode wijn en de kalfsfond. Voeg de kruidnagel, laurier en tijm toe en laat het minimaal 2 uur stoven. Breek de ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees om de saus te binden. Schep het vlees en de rode kool op het bord. Eet smakelijk! Tip: Voor iets meer pit, smeer je de ontbijtkoek in met grove mosterd.

Zeeuwse Kost aflevering 13 seizoen 2