Hoofdgerecht
2 personen
20 min. bereiden

Salade met schapenkaas

Salade met schapenkaas

gezond en lekker
IngrediĆ«nten: 
  • IngrediĆ«nten:
  • 100 gram schapenkaas
  • 1 chioggia biet
  • 1 gele biet
  • 1/2 venkel
  • 75 gram veldsla
  • 1 vleestomaten
  • 2 rode ui
  • 2 dl witte wijnazijn
  • 50 gram suiker
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • koud water
Bereiden: 
Vul een pannetje met de witte wijn azijn en suiker. Schil de chioggia biet en snij deze in plakjes, voeg ze vervolgens bij het zoetzuur en breng aan de kook. Haal het pannetje met de chioggia biet van het vuur zodra het begint te koken en laat de biet afkoelen in het zoetzuur. Schil en snij ondertussen de gele biet en blancheer de biet in een pannetje met water en zout. Laat de gele biet afkoelen in koud water. Snij de schoongemaakte ui in grove stukken en kook ze in een pan met water. Snij de venkel in flinterdunne plakjes en zet weg in koud water. Was de veldsla en schenk er een scheutje olijfolie overheen samen met een beetje zout en peper. Haal de ui uit de pan en giet in hetzelfde water de suiker en laat het inkoken tot een siroop. Snij de vleestomaten en bewaar de zaadlijsten. Snij de schapenkaas in plakjes. Maak het bord op en dresseer de siroop over de salade. Nu kun je genieten van deze overheerlijk salade, eet smakelijk!

Zeeuwse Kost aflevering 21 salade schapenkaas