zeeuwse_kost_verse_worst.jpg
Hoofdgerecht
2 personen
30 min. bereiden

Verse worst met witlofstamppot uit de oven

Verse worst met witlofstamppot uit de oven

lekker en simpel
IngrediĆ«nten: 
  • 500 gr. aardappelen
  • 300 gr. verse worst
  • Peterselie
  • Rozemarijn
  • Paneermeel
  • Boter
  • Olijfolie
  • Room
  • Peper, zout en nootmuskaat
Bereiden: 

Schil de aardappelen en snij ze door de helft. Snij de witlof in de lengte en verwijder het bittere hart. Snij het daarna in grove stukken. Hak de peterselie en de rozemarijn. Doe deze samen met de paneermeel, geraspte kaas en wat peper en zout in een kom. Was de aardappelen in koud water. Zet ze op het vuur. Als de aardappelen bijna gaar zijn voeg je de witlof toe en laat deze een paar minuutjes mee koken. Giet de aardappelen en de witlof af. Voeg wat boter, room en olijfolie toe. Wat peper en zout en een klein beetje nootmuskaat. En stampen maar!

Dan gaat het in een ovenschaal waarna we het kruidenmengsel erover verdelen. Twaalf minuutjes in de oven op 180 graden. We doen wat peper en zout op de worst en bakken deze in olijfolie. Bak de worst aan beide kanten goudbruin en laat hem daarna door garen op een laag vuurtje. Af en toe even omdraaien. Na tien minuten voegen we wat boter en rozemarijn toe voor de jus. Als de worst gaar is, kunnen we aan tafel.

Eet smakelijk!

Zeeuwse Kost #4